Rejmes Bil/Volvo Cars handlar upp Salesforce CRM av ny partner, slipper personberoende och säljer 25% fler bilar

In Nyheter, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Rejmes Bil ska upplevt ett för stort personberoende på sina säljare och en avsaknad av processtöd för Rejmes egna säljprocess. Det tidigare CRM-systemet kom enbart centralt från Volvo.

Lösningen för Rejmes Bil grundas på Salesforce plattformar Service Cloud och Marketing Cloud. Releye vann uppdraget. De berättar att i Service Cloud byggdes en Kund 360 som vyar upp information om kunden, dess fordon, ordrar och affärsförslag. För att ständigt ha relevant data i deras kundöversikt har en event-driven realtidsintegration byggts från Volvos affärssystem. Integrationen är byggd tillsammans med Volvo Cars Sweden och ska kunna återanvändas av andra Volvohandlare.

Det finns också en hantering av potentiella kunder på plats med ett flertal kanaler som Blocket, Byt Bil, Sociala medier, provkörning och bilhallen. Säljprocessen som sattes upp ska ha stöd för behovsanalys med kundpreferenser, hur de vill bli kontaktade, finansiella analyser och samanställning av behov och lösning. Säljprocessen ska även inkludera stöd för provkörning med integrerad ID-kontroll.

” – Vi visste redan från början att vi ville använda Salesforce som CRM-lösning och vände oss direkt till dem för rådgivning. Det var så vi kom i kontakt med Releye, en direktrekommendation från Salesforce. Då var det ganska självklart att inleda ett samarbete mellan oss och Releye”

Säger Einar Gudmundsson, VD för Rejmes Bil. Rejmes Bil ska ha ökat sin konverteringsgrad till 50%. Det betyder att Rejmes bil gör affärer med varannan kund som kommer in i bilhallen. Innan CRM-implementering hade Rejmes Bil en konverteringsgrad på 25%. Tack vare Salesforce har de ökat sin försäljning med hela 25%.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Salesforce betalar McConaughey 100m årslön, sparkar tusentals ”Ohana-medarbetare”