Så blir nya Dagensmedia.se

In Drupal, Escenic, Featured, Nyheter, Roxen by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

MKSE har fått tag på en preview på kommande Dagens Media sajten Dagensmedia.se. Den kommenteringsvänliga sajtens blivande skrud innehåller oväntat få designförändringar. I alla fall om denna preview blir slutgiltig.

dagensmedia_nya

Med tanke på projektets omfattning samt att det handlar om en redaktion som besitter god webbkunskap hade jag förväntat mig ännu högre krav på ett re-designarbete. Följande hittade jag:

 • Var lugna, kommenteringen ser fortfarande ut att vara anonym. Och nu verkar det inte som ett fönster i helskärm med tackmeddelande måste öppnas efter varje kommentar.
 • Navigeringen har flyttats till toppen. Den innehåller ganska mycket samma sak som gamla sajten: Nyheter, Åsikter, Bloggar, Karriär, DM Play, DM Plus, Evenemang, Lediga jobb, Om Dagens Media, Tipsa oss!
 • Nyhetssektionerna är indelade i Print Tv Internet Radio Utomhus DR Event PR Kampanjer Byråer
 • Sajten är fortfarande vänsterställd, inte centrerad som är trenden.
 • Toppartikelyta finns för ”lyxigare artiklar”, antagligen krönikor
 • Sociala bokmärken som Digg, Delicious och Facebook
 • Webb-TV finns i en högerkolumn brevid artikellöpet. Och gissa vad. DagensMedia har OCKSÅ valt att använda termen ”Play” för webb-TV. Ge sig nu.
 • Det finns en Plus sektion (ännu en namnripoff) med Tidningen, DIG, Sveriges bästa reklam, Erbjudanden och Min sida
 • Det finns flera annonsplatser, bl a en 1180×100, 3 st 250×100 och en 200×600

Redaktionen är i skrivande stund på kurs i Escenic, det blivande CMS:et.

dagensmedia sida

Kommentarer

 1. Ang. min kommentar om ”Play”. Svarade just en DM medarbetare ang. påståendet med att påpeka att på andra sidan Atlanten används inte termen als. Exempel, CNet säger ”TV”, NBC säger ”Video” en term som även används av AOL, HBO säger ”ON DEMAND” och ABC säger ”Free episodes” samt ”Player”. Inget ”play” så långt ögat når.

 2. Författare

  Ang. min kommentar om ”Play”. Svarade just en DM medarbetare ang. påståendet med att påpeka att på andra sidan Atlanten används inte termen als. Exempel, CNet säger ”TV”, NBC säger ”Video” en term som även används av AOL, HBO säger ”ON DEMAND” och ABC säger ”Free episodes” samt ”Player”. Inget ”play” så långt ögat når.

Leave a Comment