Så mycket kostar ett Adobe AEM CXM projekt 2014

In Adobe AEM, CXM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Under ett partnermöte i USA nyligen kom information fram om vad ett genomsnittligt Adobe AEM CMS/CXM-projektet går på under 2013/2014. Det var högre siffror än många kunnat ana, även om syftet här nog var att motivera partners att sälja mer.

Licenspriserna är, liksom i de flesta enterprise CMS-projekt, en komplex historia och det enkla är att säga att priserna sätts individuellt. Men när Adobe tittade tillbaka på alla prislappar från de senaste årens försäljning och ändå valde att redovisa ett genomsnittligt licensarvode (där partners åtnjuter en kickback) låg licensarvodet på totalt 450 000 dollar. Det inkluderar alla de 8-9 varianter av svitprodukter som har individuella licenskostnader, eller som går att köpa i olika typer av paket.

Destå värre, i alla fall om man tänker på vad nordiska CMS-köpare vant sig vid de senaste 4-5 åren, var att snittimplementationskostnaden som en partner drog in på ett Adobe AEM-projekt låg på hela 2 miljoner dollar. Alltså handlar det om snittprojekt på totalt 18 Mkr med dagens dollarkurs.

0
miljoner SEK kostar Adobe projekt i snitt

Nivåerna blir tydligare då man tittar på de befintliga Adobe CMS / CXM projekten, med kunder som Volkswagen, Audi, Hertz, Nissan och Panasonic.

Licensförsäljningen inom AEM ska för övrigt växt med hela 70% jämfört med 2012/2013.

Och som ni tidigare kunnat läsa har MKSE redan stött på svenska Adobe AEM projekt som har estimerats att kosta 3-4 gånger den snittprojektkostnaden. Det är CMO som är den primära kunden nu och budgeten har inte blivit mindre. Det vet Adobe när de spenderar sina miljarder på en heltäckande CXM svit.

Däremot ska de första lokala pilotkunderna, som H&M, Avanza och SJ, fått rejäla rabatter på sina licenser då de var tidigt ute.

Och vissa kunder, som Braun, har redan nu tröttnat på de omfattande kostnaderna och valt andra leverantörer.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Stena Line live i 16 länder, så blev nya Adobe Experience lösningen med AI chat

Kommentarer

Leave a Comment