Salesforce och Apple i utvecklingssamarbete, öppnar upp Siri Shortcuts och Face ID

In Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Några timmar innan Marc Beinoff kickar igång årets event Dreamforce med runt 170 000 deltagare i San Francisco släpper CRM-bjässens PR-byråer mängder av pressreleaser.

Fjolårets stora hype verkar dominera även 2018/2019. Det är Voice och olika typer av samarbeten kring röst som gäller. Utöver förra veckans nyhet att säljare kunde få sin säljdashboard uppläst (är de inte alldeles för stressade för uppläsning och diktering?) presenteras ett nytt samarbete med Apple. Kring Siri-stöd och Voice.

Apple är inte den vanligaste aktören i denna typ av högst öppna, top-level och till viss deloheliga allianser”. Bara det är en fjäder i hatten för Salesforce.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Största nyheterna från Dreamforce 2022

Det nya samarbetet innebär att:

  • En Trailhead app tas fram (behövdes verkligen ett strategisk samarbete för det?)
  • Utbildningsstöd och innehåll från Apple på Trailhead portalen
  • Utvecklingssamarbete kring Salesforce Mobile SDK för iOS, bättre koppling till Salesforces Lightning Platform
  • Nytt gränssnitt i Salesforces mobila app med nya iOS-funktioner som Siri Shortcuts, Face ID och företagschatt (även om dessa stöd är öppna för flera än Salesforce)

Beställarstöd inom e-handel och PIM

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och TeliaSonera. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.