Salesforce och Google Analytics 360 samarbetet skapar marketing automation mot oinloggade besökare

In Analys / Statistik, Egenskap, Nyheter, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det klarnar hur Google och Salesforce samarbete kring Analytics 360 och Salesforce Marketing Cloud kommer att fungera. I en ny text från integrationsteamet visar det sig att den främsta egenskapen de båda bolagens tekniker hoppas att marknadsförare ska exalteras över 2019 är det nya stödet för att automatisera e-postkampanjer. Men denna gång baserat på oinloggade, återkommande besök.

Analytics 360 audiences går numera att via ett formulär i inställningarna föra över direkt till Marketing Cloud och därefter använda email, SMS, och push för att nå ut till dem.

Det skulle kunna innebära att en avsändare återkopplar till återvändande besökare på egna webbplatsen genom att skicka iväg ett e-post i lämplig tid efter att de stängt ned webbplats-fliken i browsern. Utan att de behövt gå igenom en registrerings- eller inloggningsprocess. Metoden kräver förvisso att användarens ID finns med i båda systemen för att automatiskt kunna aktiveras.

Samarbetet presenterades redan förrförra november, så det har tagit ett tag att få på plats.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss