Salming samlar flera e-handelssatsningar, väljer open source och acceleratorer

In E-handel, Nyheter, Umbraco by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Svenska underklädes och sportmärket Salming har lagt om egna e-handels och omnikanalstrategin på sistone och valt slå samman flera andra, mindre e-handelsplatser för att bygga nya Salming.com. Allt samlas numera på en Umbraco e-handelsplattform istället för den tidigare, mindre svenska plattformen SiteSmart.

Nya samlande Salming.com av Salming Sports AB ska vara helt byggd på en Umbraco 8 open source med Ucommerce 8.4 och leverantören, samt ansvariga utvecklaren, Ixits egna e-handelsacceleratorer. Valet av plattform ska kommit efter att underklädes och sportmärket ville ha bättre prestanda, möjligheten att hantera ett obegränsat antal marknader, bättre språk- och valutastöd samt en lösning som kunde hantera tre olika frontend’ar men dela samma backend. 300 millisekunder ska vara måttstocken för all handel numera. Det finns tre språk och stöd för fem valutor.

” – Den nya webbplatsen är 100 gånger bättre när det gäller sökning, filtrering, responsiveness och med ”superprestanda”. De flesta saker du gör på webbplatsen kommer att svara inom ungefär en tiondel av en sekund.”

Säger Andreas Björk, VD och Lead Developer Ixit. Och en ”perf”-sökning i Lighthouse ger fina betyg. Så de ”walk the talk” som det ser ut just nu. Även om vanligaste mätvärdet TtI inte är 0,300ms, men 2400ms – som ändå är jättebra.
Ucommerce är annars ett ovanligt val, både i Sverige samt internationellt. Bara OKQ8 i Danmark har pratat om plattformen de senaste 4-5 åren. Andra nämnda kunder av företaget själva är Lakrids by Johan Bülow, Heinz, Emirates, BiC, Lambretta, Legrand, Jacksons Fencing, Primus-Direct, Abu Dhabi Airport och Faber-Castell. Salming är faktiskt främsta referensen just nu.För ett halvdecennium sedan fanns både salmingunderwear.com samt salminghockey.com som inom kort ska pekas om till huvuddomänen.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss