SDL tappar storkunderna Bosch och Renault, allt oftare på longlist

In Nyheter, SDL Tridion Sites by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Gartner uttryckte förra veckan en oro för Magic Quadrant-ledaren SDLs förmåga att behålla sina kunder. SDL är en longlist kandidat men sedan 2013 mer sällan en shortlistad aktör. Säljkårens effektivitet ifrågasätts och bolaget marknadsvärde ska ha sjunkit drastiskt i förhållande till jämnstora konkurrenter.

Nya uppgifter MKSE kommit över visar att oron är befogad. SDL har de senaste månaderna gått på flera stora minor då kunder som Bosch, Renault och Facebook valt att lämna. Speciellt den lokala och mångåriga kundrelationen med tyska miljardbolaget Bosch svider. SDL har fortfarande kundcase publicerade.

En omorganisation ska vara på gång inom SDL för att råda bot på ineffektiviteten inom global försäljning. Kanske är det dags att uppdaterade den tydligt dedikerade profileringen som starkast på språkstöd? Ett område inte många har som topp-tio funktionalitet i sina upphandlingsunderlag.

Bosch.com återfinns sedan runt ett decennium på en enklare PHP-skriven lösning. Men en större, ny CMS/CXM-lösning ska nyligen ha handlats in.

I november köpte Volvo och Volvo group (där Renault Trucks ingår) in Adobe AEM.

I Sverige har det de senaste 3 kvartalen annars sett ljusare ut än någonsin. Här har SDL tagit in Jaguar.se, LandRover.se, Toyota.se, Unilever, Folksam samt nya projekt med storkunderna Nordea och Handelsbanken.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  UPS lägger ned CMO-rollen, VD vill se snabb effekt och tydligare bidrag till bolagets lönsamhet

Leave a Comment