SEB och SEBx går all in på Googles GCP molnmiljö

In Cloud / Förvaltning, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

SEBs innovationshubb SEBx har gett råd till sin huvudbank då de ska välja framtida molnplattform. Med tanke på inlåsningen i decennier som on-prem visade föra med sig är det ett stort beslut, bland de större en CTO- och CIO-gruppering kan göra. Och det är ingen hybrid- eller multicloud strategi som meddelas här under tisdagen för SEB. Det blev ett öppet, äkta samarbete med Google och Google Cloud Platform, GCP.

“– Detta är ett viktigt steg i SEB:s teknologiska transformation. Tillsammans med Google Cloud kommer vi att påbörja resan till molnet och accelerera vår digitaliseringsplan. Detta partnerskap kommer att möjliggöra användandet av data på ett smartare sätt och skynda på skapandet av nya innovativa lösningar för våra kunder. Google Cloud kommer att vara en nyckelpartner på vår dataresa, både på infrastruktursidan och som världsledande experter inom artificiell intelligens.”

Säger Johan Torgeby

Hit men inte längre. Du måste vara medlem för att ta del av hela artikeln. Det är gratis initialt och börjar därefter på den överkomliga summan av 19:- SEK i månaden. Pengen går till drift och licens för att driva MKSE.com. Du kan betala en-klicks via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för din förståelse och ditt stöd!
This content is available exclusively to members of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at €0 or more.