Smidig flytt från en domän till en annan

In Nyheter, Övriga / Custom CMS by edenstromLämna en kommentar

Bytt namn på firman? Blivit uppköpta? Slagit ihop två avdelningar? Det är vanligare än du tror att content måster flyttas från en domän till en annan. Helst utan att SERP (söksideresultaten) i Google förändras. Ni vill inte tappa inkommande trafik!

Här är några viktiga saker att tänka på vid ett domänbyte:

1. Byter ni domän på grund av byte av varumärke eller ny design så flytta först webbplatsen. Släpp först efter det den nya designen.
2. Testa med att flytta individuell content (t ex en företagsdivision) på sajten. Använd sedan 301 Redirect för att peka om alla sidor ni flyttat.
3. Håll koll så flyttat content syns i Google. Syns den kan ni flytta över hela sajten. Flytta sida för sida för att undvika 404 (sidan finns inte).
4. Kontrollera externa och interna länkar till sajten. Kan du så kontakta webbmastern på varje extern sajt som länkar till er och be dem ändra sina länkar. Om inte detta går så peka om alla ingående länkar till den nya domänen.
5. Behåll er gamla domän i minst 180 dagar.
6. Lägg till den nya sajten till ditt Google Webmaster Tools Account. Anmäl en ny sajtkarta som listar alla url:er på den nya sajten.
7. Behåll båda sajterna verifierade i Webmaster Tools för att hitta eventuella spindlingsfel (crawl errors).

Leave a Comment