Smith & Nephew vinner fler affärer med Episerver i operationssalarna

In E-handel, Microsoft .NET, Nyheter, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Sverigeaktiva läkemedelsgiganten Smith & Nephew berättade mer om sina större Episerver CMS och Commerce projekt under Episervers stora europeiska event Ascend Europe 2016 under tisdagen.

I ett omfattande samarbete med Valtech har Episerver verkligen anpassats för att bli ett tids- och kostnadseffektivt arbetsverktyg samt för att digitalisera hela Smith & Nephews verksamhet.

Andrew Burns Senior Director of Digital Marketing på Smith & Nephew berättar att fokus främst varit att ta fram ett mobilt arbetsredskap som bolagets säljare enkelt kan ta med ”ut på fältet”.

episerver 2017

Läkemedelföretagets målgrupp är faktiska läkare i sjukhusen som till vardags inte finns på kontor men i operationssalskläder och är på språng. För säljare av läkemedel innebär det praktiskt exempel att de får inväntar en doktor som man sedan springer bredvid under de 90 sekunder de går mellan operationssal och operationssal.

Ofta accepterar dessa läkare bara en återbeställning av Smith & Nephews produkter – men om de någon gång under sekunderna har en motfråga hade tidigare ofta säljare svårt att besvara detta då de inte besitter samma expertkompetens.Det kunde leda till att affären gick om intet. Men med offlinestöd och möjligheten att snabbsöka fram svar på en Pugpig-och Episerver-ramverks och datastärkt native app vinns nu fler av denna typ av affärer.

0s
har säljare på sig att sälja in S&N verktygen till läkare

Dessutom används Episerver och den nya Pugpig-appen för att ta fram alla miljontals olika varianter av knäimplantat som är gällande att söka fram när en läkare gör en återbesök hos t ex en knäskadad patient. Ett tidigare mycket tidskrävande och omfattande arbete eftersom implantatet måste vara mer eller mindre individuellt. SKU-hanteringen av alla miljoner varianter ligger i en Episerver Commerce som enbart används som produktkatalog, utan kassa (än så länge).

Episerver och verktyget är även en del av Smith & Nephews mål att reducera antalet utskrifter och ”print” med 80% på 36 månader (!). En ambition som innebär besparingar på många miljoner dollar inom ett pappersintensivt läkemedelsföretag.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nova tar in strategichef med bakgrund i Telia, Valtech och Noa Ignite

Leave a Comment