Snart släpps SAS enorma webbsatsning, ta del av förhandstitt

In Adobe AEM, CXM, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Update: Flyget har landat! Ett av Adobes svenska jätteprojekt ser dagens ljus i ett förhandssläpp MKSE.com tagit del av. Kommande SAS nordiska webbplatser har bytt system från en sönderskriven Episerver .NET CMS till en javabaserad Adobe AEM CXM-svit som rullats ut av flera olika leverantörer under några års tid.

Satsningen är tydligt mobile first anpassad och använder sig givetvis av NoA-byråerna Bold och Åkestam Holst nya blåa grafiska, manér från förra året. Designit är ny ”upplevelsepartner” till SAS. Acando ska vara en av de större leverantörerna. Sogeti ska fortfarande jobba med SAS och även Valtech ska varit inblandade i detta webbprojekt.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  NoA ska bli störst på Salesforce, gör förvärv

Själva hjärtat, bokningsdelen (den del som även sinkade i SJ.se Adobe-caset), har försetts med ikonbaserade steg som tar besökaren från Utforska, vidare till Boka, sedan samt ger möjligheten att ta del av Mina Resor.

Satsningen har tydligt touch-vänliga ytor med regelbundna boxar för uppgradering (!), kortmedlemskap, ungdom, app-nedladdning samt en rundtur. Getlocation i både desktop och mobilt ska hjälpa besökare att slippa mata in avreseort. Det finns en omfattande personlig del och de populära eurobonuspoängen är föredömligt synliga över hela den nya upplevelsen. Dessutom lyfts de tidigt ut som betalalternativ i utcheckningsprocessen.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  150 utvecklare i 14 agila team har byggt om SJ.se bokningssystem

Men det är märkligt att besökaren själv måste backa i webbläsaren efter valt avreseort. Dessutom sparas inte tidigare bokningar som genvängar, inte speciellt anpassat för affärsresenärer. Vid en ombokning kraschar sajten, så det är tur att allt fortfarande är i beta.

sas_krasch

SiteCatalyst används för statistik samt Humany och Easyresearch för bl a feedback.

sas_gamla

EPiServer och Sogeti hade tidigare kunden sedan 12 år tillbaka i en stökig kombination av Episerver 4 och WebSphere Portal. Den togs främst fram av egna SAS IT/CSC men har sedan länge ansetts ohållbar.

Sasgroup.net ligger kvar på sin WordPress upprättning som Snowfall står bakom.

Kommentarer

  1. Och språkstödet levereras av Translations.com i form av GlobalLink Connect for AEM och språktjänster!

Leave a Comment