Största publicisterna överger Facebook Instant Pages, använder Facebook-teknik för att bygga egen prestanda

In Cloud / Förvaltning, CXM, Facebook Open Graph, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Det visar sig att allt fler publicister struntar i att aktivera Facebook Instant Pages. Efter utvärdering om ”engagement” etc. väljer stora avsändare som The Wall Street Journal, ESPN, Bloomberg Media, CBS News, NPR, Financial Times och Vice News att terminera sina samarbeten med Facebook.

Det är helt enkelt inte värt att ge Facebook så pass stora procentuella belopp av annonsintäkterna då de ska hantera den biten.

Lösningen? Läsarnas behov av ökad prestanda sköts med Facebooks egna javascriptteknik istället (!). För ironiskt nog berättar flera att pengar istället satsats på att göra om egna startsidefronten. Och då använder sig en majoritet av Facebooks prestandaoptimerade ramverk React.js.

Även Googles AMP har fått några slängar av sleven av mediahusen i september 2016. Tekniken kallas ofärdig och inte anpassad för den typ av tracking- och annonsscript som mediahusen har som absolut minsta krav.

Som MKSE konstaterat senaste veckorna är antalet nya React.js webbar omfattande q3 2016. Speciellt i nyhetssammanhang.

React JavaScript library sköts av Facebook, Instagram och några till. Även Netflix, Feedly, Airbnb och Imgur använder biblioteket.

Alla som bygger React.js front

Håll koll på det senaste inom javascript bibliotek och script. Här listas alla nyheter.

Kommentarer

  1. Att autospela videoreklam (!) över Facebook Instant articles så att det knappt går att ta del av t ex integrerade Youtubeklipp lär inte öka populariteten..

Leave a Comment