SvD.se kastar ut sin Escenic lösning för Omni

In Analys / Statistik, Escenic, Nyheter, Paywall by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Nya SvD.se är här, och det vart dödsstöten för tidningsfokuserade norska java-CMS:et Escenic. Som alla andra svenska kunder påstått ett tag ansågs systemet för trögrörligt. De senaste årens ägarbyten har fått produktutvecklingen att stagnera.

Nya, algoritm-teknologistödda (för att automatiskt lyfta populära ämnen), native-annonsanpassade och mer sammankopplade SvD.se använder istället Schibsteds nya, egna tidnings-CMS. Som ska vara fullmatat med egneskaper inom paywallaktivering, integrerad annonshantering och bättre analys. Det är en lösning som arbetats fram under arbetet med koncernintressebolaget Omni (där används CMS:et främst för att driva appen). Fler detaljer om tekniken bakom skrev MKSE om här.

Designen kunde MKSE visa upp redan i mars, där har inte mycket hänt.

SvD driver under morgonen in feedback från sina läsare. En majoritet av dessa verkar ha svårt att hitta till sina korsord och serier. Säger tyvärr en del om nuvarande läsarskaran.

0,3 mdr
omsätter totalt det nya MittMedia/SvD bolag tidningen ingår i
Vidare klagas det högljutt att möjligheterna att kommentera är borta. Detta förklaras med att intresset svalnat under 2014-2015.

Kommentarer

  1. ja, usch och fy för delar av läsarskarorna. Inte ska de väl inte på datan och behöva Internet för att läsa tidningen. Bliv vid din brevlåda, usla läsare!

Leave a Comment