Svensk, snabb teknik väljs ut till nytt AR-glasögonföretag, Apple ser slutet för iPhone

In AI, ChatGPT, Machine Learning, CXM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

ManoMotion AB berättar att de nått ett genombrott med en första order på sitt AR-verktyg till ett större amerikanskt företag. De ska utveckla programvara för att styra och kontrollera upplevelser i smarta Augmented Reality (AR) glasögon. Nyheten är spännande eftersom Apple enligt uppgift i sin utökade ledningsgrupp i slutet av oktober ska ha pratat om en femårsplan där man ser att egna iPhone och mobiltelefonenheten högst troligtvis kommer ersättas av just AR-glasögon. Med teknik motsvarande den hypade Magic Leap just nu utvecklar. Det skulle i så fall bli för första gången sedan 2007, när smartphone-hårdvaran introducerades. ”Gamnacketittandet” och skärmstorleken är inte hållbar över 2023. Google Glasses från 2013 och kan med andra ord varit runt tio år för tidiga.

Sedan är det långt ifrån att dessa två AR nyheter har med varandra att göra. Speciellt sett till kvantiteten enheter det svenska bolagets kund väntas producera.

VD Lars Österberg säger i ett email till MKSE.com att:

” – Kraftigt förenklat är vi ett deeptechbolag som jobbar för att göra det möjligt även för ganska enkel teknik (till exempel en vanlig mobilkamera) att förstå handrörelser. Vi har fått några viktiga internationella ordrar, och idag kan jag berätta om vår kanske viktigaste hittills: i väldigt tuff internationell konkurrens har vi vunnit uppdraget att förse ett amerikanskt företag, ett av de allra bästa inom AR-glasögon (Augmented Reality), med vår teknik. Det betyder att deras AR-glasögon, som säljs över hela världen, kommer att kunna läsa av handrörelser och gester med hjälp av svensk teknik.”

ManoMotions VD fortsätter:

”-Det är vår extremt effektiva lösning för att upptäcka handen och vad den gör som är baserad både på ledande AI/deep learning och vår patenterade söklösning med en handdatabas som möjliggör att vi är minst dubbelt så snabba som konkurrerande lösningar, samtidigt som den ger väldigt bra upplösning och noggrannhet av handens rörelser. Prestanda betyder allt I AR världen.”

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Accenture vinner projekt för 1 miljard inom genAI och ChatGPT på 120 dagar
The Early Bird. Nyheterna på MKSE.com är gratis och öppna. Ett tag.
En dag efter publicering låses nyheten in för våra registrerade medlemmar. Så bli medlem, eller återvänd ofta. Det går även att prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev som kommer ut varje vecka. Klicka här

ManoMotion ska göra det möjligt för användare av kundens AR-glasögon att kontrollera funktioner i glasögonen genom att tolka vad handen gör och då kunna använda menyer och interagera med virtuella objekt. Efter integrationen kommer ManoMotions programvara att användas i ”tusentals” AR-glasögon.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Sex år senare integreras Acne fullt in i "New Deloitte Digital"

Manomotion ska fungera med IOS, Android, snart Windows och Gear VR. De ska även ha utvecklat en Unity Plugin.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss