AI, apple, AR, Google Glass, Magic Leap, ManoMotion, perf AI, Machine Learning, Botar, CXM, Nyheter

Svensk, snabb teknik väljs ut till nytt AR-glasögonföretag, Apple ser slutet för iPhone

In AI, Machine Learning, Botar, CXM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

ManoMotion AB berättar att de nått ett genombrott med en första order på sitt AR-verktyg till ett större amerikanskt företag. De ska utveckla programvara för att styra och kontrollera upplevelser i smarta Augmented Reality (AR) glasögon. Nyheten är spännande eftersom Apple enligt uppgift i sin utökade ledningsgrupp i slutet av oktober ska ha pratat om en femårsplan där man ser att egna iPhone och mobiltelefonenheten högst troligtvis kommer ersättas av just AR-glasögon. Med teknik motsvarande den hypade Magic Leap just nu utvecklar. Det skulle i så fall bli för första gången sedan 2007, när smartphone-hårdvaran introducerades. ”Gamnacketittandet” och skärmstorleken är inte hållbar över 2023. Google Glasses från 2013 och kan med andra ord varit runt tio år för tidiga.

Vi har mer på samma ämne:  Flera nya VR-kampanjer från H&M, framtagna av svenska Warpin

Sedan är det långt ifrån att dessa två AR nyheterVill du läsa hela den här artikeln? Då ser vi gärna att du skapar ett konto. Det är helt gratis.

Använd registreringslänken för att bli MKSE medlem nu.Så kommer du åt allt MKSE.com Premium innehåll. Idag och framöver. Genom att registrera dig hjälper du till att hålla MKSE.com levande. Formuläret tar runt 15 sekunder att fylla i.

Redan medlem? Påpassligt. Logga in här!

I vissa webbläsare kan en sidomladdning eller F5 klick behövas efter din första inloggning.

Varför bli medlem? MKSE Medlemmar vet mer. Är steget före.