Svenskarna lämnar, engelska byråer då Com Hem brandar Apple Watch TiVo app

In Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

London-baserade, nya kommersiella chefen James Lowther berättar att Com Hem är klara med en beta-version av en ”egen” Apple Watch appen och fjärrkontroll.

James Lowther var tidigare på Virgin Media. En respekteread aktör i branschen som även de är på gång med en Apple Watch stödd ”Virgin TV Anywhere app”. För Virgins anpassning av TiVo tjänsten. Och visst är den en centralt framtagen app som anpassats för svenska Com Hem.

tivo comhem apple watch

Hemskärmsloggan är TiVos, den får inte licenstagaren Com Hem påverka

Det omdiskuterade beslutet att köra med ”90-talstekniken” TiVo för den svenska marknaden 2014 (till en kostnad av omkring 0,5 mdr i boxar och marknadsföring) baserades på tillgång av denna typ av globala utvecklingsprojekt och resurser.

Den lilla svenska marknaden kan nu snabbare rulla ut centralt framtagna olika TiVo initiativ och projekt.

I Sverige jobbar Com Hem med King och Dentsu Aegis-nätverkets Vizeum, men för tjänsten Tivo har man sedan ett år tillbaka lagt alla uppdrag i England. Där återfinns även en större del av bolagets ledning inom marketing och digital. Också svenska marknadsdirektören Jonas Tränk lämnade Com Hem i höstas efter bara 1 år på sin position.

Denna app ska främst vara framtagen av amerikanska TiVo Inc., med runt 600 anställda, och deras offshore utvecklingsresurser.

Leave a Comment