Svenssons släpper headless av ny leverantör, kallas ”snabbaste sajten någonsin”

In Commercetools, E-handel, Headless / Decoupled CMS, Nyheter, Omnikanal by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

BHG Group AB:s helägda dotterbolag Nordic Nest förvärvade 100 procent av Svenssons i Lammhult tidigare i år. Trots en ny e-handel från så sent som 3,5 år sedan av Motillo är det dags för ett omgående plattformsbyte. Det gäller att spara in på licens och överlappande kompetenser inom plattform och teknik.

Alla svenska kunder som handlat upp Commercetools på sistone hittar ni i MKSE.com dagligen uppdaterade Commercetools-sektion. Läs allt här.

VD Bank Bergström och e-handelsteamet väljer göra ”en fork” eller ny delsajt av egna Avensia Commercetools headless lösningen for Nordicnest.com. Därmed sker ett omgående byte från Optimizely CMS, Optimizely Commerce och en tillhörande integrerad Inriver PIM installation som varit uppe senaste tre åren. Den sista, PIM:et, flyttas däremot med in i den nya commercetools-miljön tillsammans med en tillhörande Apptus personaliseringsmotor.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Optimizely vinner Birkenstock kontot, nöjda ta över från Salesforce

Den nya leverantören är Avensia som står bakom all commercetools-kompetens. Avensia använder sig här av Avensia Storefront Excite som bygger på gamla Storefront-paketeringen och även Svenssons i Lammhult kallas ”en av Sveriges snabbaste e-handel” nu efter bytet av kunden och dess ledning. Men en vanligt CWV-test under tisdagen i t ex mobilt läge ger enbart 79 till 82 av 100 i betyg och förses med en hel del förbättringsåtgärder. Det med FCP på 3,3 och LCP på 3,3 sekunder.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nya referenser från ledaren på WooCommerce, trots riskkapitalisternas ogillande

Avensia har tidigare envisats med att kalla sina PWA-releaser för ”snabbast i landet”. Främst i konkurrens med Jetshop, innan de vart norce samt några aktörer inom PWA för Adobe Magento. Något Avensia verkar fortsätta med under 2022, tillsammans med nya och gamla kunder som vill sätta en label på nya e-handelsprojektet. CWV score’n ser ser förvisso något bättre ut på desktop där nya Svenssons headless och fronten får högre generella Pagespeed-värden som Bank och co. faktiskt kan vara stolta över.