Johnells lanserar nytt på Jetshop och Crown, ska vara ”snabbaste e-handeln i världen”

In Norce / Jetshop / Storm Commerce, E-handel, Nyheter, PWA by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Nu är PWA och prestandaracet tillbaka. Med alla möjliga svenska e-handlare som påstår att just deras lösning är snabbast i landet. Idag visar det sig att Johnells lanserar nytt och då kommer lanseringen med epitetet ”Sveriges snabbaste modesajt”. Sajten ska vara upp till 500% snabbare än konkurrenternas menar teamet bakom. Detta ska Johnells uppnått med hjälp av en helt ny teknisk plattform, med headless-ramverket Crown från svenska Hyperlab ovanpå en Jetshop Commerce. Allt byggt enbart för perf som är så viktigt idag.

”- Johnells har alltid gått i bräschen med vår passion för mode och teknik. Därför känns det naturligt för oss att vi fortsätter satsa online på ett sätt som gör oss unika i Sverige.”

Säger Johnells VD Jonas Carpvik. Ramverket Crown ska vara byggt från grunden för maximal prestanda och kallar sig själva 3-5 gånger snabbare än de ”bästa konkurrenterna”. Johnells nya sajt ska även vara den snabbaste e-handeln Crown själva någonsin byggt.

” – Troligen en av de snabbaste e-handlarna i världen”

Lägger Jonatan Svennberg som är VD för Hyperlab till. Dessutom byggdes den nya sajten på D2C pandemimanér på ”några månader”. De nya sidorna ska även integrera en ny AI-driven merchandising som sorterar produkter i realtid utifrån kundens preferenser. Alla produkter i kategorier, sökresultat och rekommendationer rankas i realtid av Findify utifrån kundens preferenser och dagsaktuella trender. Vilket ska kunna öka försäljningen med upp till 30% enligt studier från Findify. Kombinationen hoppas teamet ska innebära ett lyft för både organisk trafik och Johnells onlineförsäljning.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Best of Brands och Johnells släpper nya digitala flaggskeppsbutiker

I verkligheten då? Det ser väldigt bra ut i desktop, där får man 1,3 sekunder på FCP, 1,3 på Time to interactive och 90/100 totalt i betyg. I mobil ser det sämre ut, där får man totalt 74/100 med 3.5 sekunder på FCP, 4,0 på Time to interactive. En branschledare här som MKSE.com uppmätt, även efter att PR- och marknadsavdelningen satt sina rubriker, är Jetshop-kunden Northern Spirit. I september hade de fantastiska 94/100 Mobile och 100/100 i Desktop Lighthouse-mätningar (se nedan). Det var mycket, mycket bättre än tidigare Jetshop-case som även de skulle vara ”snabbast någonsin”. Dock har samma PWA-lösning för shopnorthernspirit.se idag gått ned till 81/100 i desktop resp. 35/100 i mobil.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Vikten av Modular, Metaverse och Composable Commerce enligt Hype Cycle 2022

8848 altitude, Avensia, Candidator, Jetshop, Loopia, R3 reklambyrå, Storefront Nyheter, E-handel, Jetshop, PWA

Hyperlab jobbar för övrigt även 6-timmars dagar per vecka med att ta fram sitt PWA ramverk.