Sveriges bästa SoMe ska utses baserat på engagement rate

In Nyheter, Sociala media / web2.0 by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Sociala medierbyrån Digitalsnack teamar ihop med Meltwater för att skapa eventet och tävlingen Social Media Awards 2023. Den 23 mars 2023 går första nya Social Media Awards av stapeln. Där ska de på sociala medier som skapat bäst engagemang prisas.

Vilka svenska bolag har redan spenderat för mycket på fel headless-stöd och eventuellt missmatchade digitalstöd? Ett MKSE Patreon Premium-konto öppnar upp för MKSE.com Lens och direktkontakt med innovation tech samtal. Prova gratis – en begränsad period.

“ – Jag kände att det var dags för ett event som hyllar alla dessa content skapare som gör fantastiskt innehåll på sociala medier. Vi vet hur mycket jobb som faktiskt ligger bakom att skapa innovativt, kreativt och meningsfullt innehåll på sociala medier.”

Säger Cecilia Victoria Kärrberg, VD på Sociala mediebyrån Digitalsnack. För att ranka vilka konton som har skapat bäst “impact” på sociala medier under 2022, har Digitalsnack och Meltwater valt att fokusera på mätetalet engagement rate.

På Social Media Awards kommer fem olika kategorier att lyftas fram: Årets Uppstickare, Årets Influencer, Årets Kommun, Årets Varumärke och Årets Hållbara profil. Målet är att växa med nya kategorier varje år.