Sveriges snabbaste PWA e-handlare nådde inte tillräckligt med kunder, i konkurs

In CXM, E-handel, Jetshop, Nyheter, PWA by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Ironiskt nog verkar en del av de PWA- projekt och stora ekonomiska satsningar på ny, uppfräschad headless prestanda e-handel som flera svenska e-handlare gör även komma med en så pass stor omstruktureringskostnad att den i slutet kan kosta dem hela verksamheten.

Helsingborgsföretaget NorthernSpirit på en svensk Jetshop Flight är den e-handel med det klart bästa “perf” Lighthouse testet vi någonsin genomfört. En ledstjärna med oslagbara 100/100 i mätningar vi uppdaterade så sent som för tre månader sedan. Nu i mars begärdes de i konkurs.

Tekniska leverantörer och partners som Jetshop, omnikanals- och martech-stöd etc. ska vara en del av fordringsägarna som i slutändan fick bolaget i konkurs. Bolaget saknade förmåga att betala sina skulder på över 3 Mkr berättar tidigare VD:n Niklas Carlson. Under 2020 minskade omsättningen för det svenska bolaget med 12% och landade på 17,6 Mkr. Rörelseresultatet (EBIT) summerades till -4,1 Mkr.

NorthernSpirit säger själva de inte hann transformera bolaget till sin vision, men de hann ändå investera i teknik och få upp prestandasiffrorna till rekordresultatet efter att legat på blott 30/100 bara något år tidigare.

NorthernSpirit mätningar var något i hästväg. I september 2020 hade de fantastiska 94/100 Mobile och 100/100 i Desktop Lighthouse-mätningar (se bild ovan). Jetshop har tidigare skrytit om egna PWA-paketeringar och kundcase som ska vara “snabbast någonsin i Sverige” (eller tom. ” i världen”), men detta var första kunden som verkligen levde upp till det. Resultaten varierade dock, samma PWA-lösning för shopnorthernspirit.se låg vid uppföljande decembermätningar 2020 på 81/100 i desktop respektive 35/100 i mobil.

Händelsen står i bjärt kontrast mot de uttalanden Google kontinuerligt gör att företag som investerar i teknikförändringen och PWA prestanda ska åtnjuta ökade och mer återvändande kundbesök, fler kontinuerliga avslut och i längden ekonomisk framgång. Googles klassiska uttalande är att 3/10 kunder skulle lämna sajten på grund av att webbplatsen laddar så pass sakta.

Det finns motsvarande smått ironiska projekt i, vad som nog mest är en slump, Optimizely/Episerver Commerce-casen Zlatan och Varner Group A-Z.com Apoteksgruppen och Kappahl som efter omfattande och påkostade mastodont e-handelsprojekt kort efter lanseringen tvingats stänga ned på grund av för dålig omsättning och lönsamhet i förhållande till egna teknikbudgeten. Det har lett till att idag jobbar betydligt många fler SaaS och modernare e-handelsplattformar själva med aktivering och on-boarding av kunden direkt efter lansering. I allt från Growth till

Hit men inte längre. Du måste vara medlem för att ta del av hela artikeln. Det är gratis initialt och börjar därefter på den överkomliga summan av 19:- SEK i månaden. Pengen går till drift och licens för att driva MKSE.com. Du kan betala en-klicks via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för din förståelse och ditt stöd!
This content is available exclusively to members of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at €0 or more.