Syte AI vill matcha varenda bild med din e-handel- och produktkatalog, Prada och Tommy Hilfiger investerar

In CXM, E-handel, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Syte har kommit en bra bit på väg med egna portfolion kring upsell och crossell inom e-handel med bildbaserad AI. Den mode- och retail-fokuserade Tel Avivbaserade aktören (Israel är en stormakt inom AI på flera sätt) har tagit egna AI-tekniken så pass långt att man erbjuder scanning av hela landskaps- och kampanjbildmaterial för att identifiera olika typer av produkter per bild. Och kan matcha dessa mot egna katalogen med produkter. Det kan se ut som i bildexemplet ovan.

Vi har mer på samma ämne:  Norsk AI-chatt dominerar i Sverige, vinner SJ, Systembolaget och Försäkringskassan

Stöd finns även för att låta användare använda egna kameran för att matcha och mappa produkter med ägarens produktkatalog. Det finns även stöd för mer klassiska relaterade produktlistningar (á la Nosto) samt ehandelssök, även om tituleringen av de olika stöden är finare. Som ”Hyper-Personalization Suite” samt ”Visual Discovery Suite”.

Med detta konkurrerar man främst mot t ex Klevu AI, som MKSE.com tidigare skrivit om. Och kunderna verkar intressera sig. Listan över kunder idag inkluderar Boohoo, Tommy Hilfiger, Prada, Coleman, Farfetch och Shein.

Vi har mer på samma ämne:  Förändringar och besparingar inom e-handel/IT att vänta på Åhléns

Bolaget är inte heller så lite stolta över att ha lockat över CERN partikelfysikern Dr. [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]Helge Voss som egen CTO.[/ppp_patron_only]