Tablet och Salesforce Commerce Cloud står för 9 % av Lacostes totala försäljning

In CXM, E-handel, Nyheter, Omnikanal, Online Marketing, Salesforce, Sitecore Commerce by Martin Edenström

Salesforce går minst sagt bra i Frankrike med alla lokala retailaktörer inom mode och fashion och de lokala kosmetikbjässarna. En Salesforce Commerce Cloud kund är klädmärket Lacoste som berättar att de numera passerat hela 9 % av all försäljning över deras Salesforce Commerce Cloud e-handel. Och det bara över den tabletbaserade versionen, som tydligen ska gå bäst enligt Julian Schneider, Group Omnichannel Director at Lacoste.

Tablet är känt för att vara en “second-screen” som gärna tas fram under kvällstid, i samband med mer avslappnad TV-konsumtion och eventuell iakttagelser av reklamfilm. Vilket kanske passar Lacostes kundsegment väl.

Fler artiklar om ämnet:  ECCO ser förändrad roll för butikspersonal, bygger Endless Aisle app med Salesforce

En annan del av den mobila, och tabletbaserade upplevelsen är det nya “endless aile” omnikanalkonceptet som tagits fram. På så sätt utökas sortimentet i varje butik.

Online har Lacoste satsat hårt på färgmatchande egenskaper för att bygga en ytterst personlig shoppingvy per användare. Ett liknande koncept som H&M Arket tog fram tidigare i år.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.