Tablet och Salesforce Commerce Cloud står för 9 % av Lacostes totala försäljning

In CXM, E-handel, Nyheter, Omnikanal, Online Marketing, Salesforce, Sitecore Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Salesforce går minst sagt bra i Frankrike med alla lokala retailaktörer inom mode och fashion och de lokala kosmetikbjässarna. En Salesforce Commerce Cloud kund är klädmärket Lacoste som berättar att de numera passerat hela 9 % av all försäljning över deras Salesforce Commerce Cloud e-handel. Och det bara över den tabletbaserade versionen, som tydligen ska gå bäst enligt Julian Schneider, Group Omnichannel Director at Lacoste.

Tablet är känt för att vara en ”second-screen” som gärna tas fram under kvällstid, i samband med mer avslappnad TV-konsumtion och eventuell iakttagelser av reklamfilm. Vilket kanske passar Lacostes kundsegment väl.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Impact Sverige ökar med 45 procent, satsar mer brett inom e-handel

En annan del av den mobila, och tabletbaserade upplevelsen är det nya ”endless aile” omnikanalkonceptet som tagits fram. På så sätt utökas sortimentet i varje butik.

Online har Lacoste satsat hårt på färgmatchande egenskaper för att bygga en ytterst personlig shoppingvy per användare. Ett liknande koncept som H&M Arket tog fram tidigare i år.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.