Teknikvalen då Tretti.se-gänget ger sig själva en andra chans

In CXM, E-handel, Open source PHP, Övriga / Custom CMS, Teknik by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Hemmy.se är en nysatsning som släpptes under veckan. Bakom står tidigare Tretti.se grundaren Paul Fischbein tillsammans med och tidigare Tretti.se och WhiteAway CTO:n Björn Fant. De hoppas bli en ny stjärna på vitvaru- och e-handelshimlen. Och följande är de tekniska val teamet gör då de får en andra chans och kan återupprepa eller ångra sig i en nysatsning på e-handel. Inom exakt samma vertikal och produktområden.

Det kan ha med kostnadsskäl att göra, men det är en open source PHP stack som används tillsammans med aningen ovanligare OpenCart. En ”next-next-next” lösning för privatpersoner som bl a erbjuds av webbhotell som Binero och Loopia. Hemmy.se är driftskund till den förstnämnda.

Även Tretti.se byggdes ursprungligen 2009 på en ”custom lösning” i form av en rätt tidig Rails baserad e-handel.

Hemmy ska sälja vitvaror, hushålls- och trädgårdsredskap. Bolaget säger att de ska fokusera på att leverera den bättre kundupplevelse som de anser behövs i förhållande till konkurrenterna.

Konkurrenter som ElectroluxHome.se är byggd på Episerver Commerce (leverantörer Making Waves och Anegy), Elgiganten kör Intershop, Elon.se landade sent om sider på en nopCommerce och WhiteAway.se använder delar av open source OSCommerce (som anklagats för att vara ett mål för hackare) sedan ett tag tillbaka.

Allt om DMP, Data Management Platform

Håll koll på det senaste. Här listas alla system kunder väljer köpa in.