Telias lärdomar efter 365 dagar med genAI-stöd för samtliga anställda, etiken håller

In AI, ChatGPT, Machine Learning, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

AI är nyckelingrediensen även när Sveriges senaste och största intranätbeställare med leverantörer samlas i Stockholm. Under 2024 års första Smarta intranät konferens med några hundra deltagare från kommsidan och med intranätexpertis fanns flera pass med ”AI” i rubriken.

Ett av de mer emotsedda var det från svenska Telia som i två omgångarberättade om sina nästan exakt 365 dagar med praktiskt genAI-stöd fullt tillgängligt inom egna verksamheten i Solna och i alla verksamheter ute i landet. Etisk AI och intern acceptans med respekt och förståelse kring användningen var två stora faktorer som Telia och intranätansvarige Johanna Kojan lyfte fram. Under året hade flera större kampanjer kring do’s / dont’s samt vevats på egna intranätet samt på alla fysiska storskärmar i egna lokalerna. En viktig detalj var t ex att se till så att de anställda inte förväxlade egna inköpta AI-stödet från Microsoft och Telias Bing Chat Enterprise med ”vanliga”



Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!

Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon