Vasakronan transformeras i projekt av Centigo, svårt sälja paketerad ”digital transformation”

In CXM, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Snabbväxande Centigo, numera hela 300 medarbetare och med en vinstmarginal om hela 16,5%, projektleder inom bara inom ”CXM” och digital transformation. Då och då
bygger de även digitala tjänster för sina kunder.

Som Meetrd.se, en ”transformerande” lösning för att låna eller hyra ett mötesrum de tagit fram tillsammans med kunden Vasakronan. Plattformen har syfte att förenkla delning av kontorsplatser och mötesrum inbjudna företag emellan. Vasagatan 16 står numera öppen för business.

Centigo har tagit hjälp av IT-baserade verksamhetssystemleverantören Accigo för att skapa lösnigen.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Så går 140 Mkr-projektet Skolplattformen 2.0, lansering senare i år

Det är knepigt för en leverantör att hålla i dessa ”digitala transformationsprojekt” allena. Oavsett hur triviala eller nyskapande de är,

EQTs nya chef för utveckling av digitala affärer Sven Törnkvist påpekade häromveckan så korrekt att:

”..när det gäller digital transformation är konsultbranschens erbjudande omoget .. Många av konsultbolagen är inte själva särskilt digitala men är ändå ute och pitchar digital transformation. Sedan finns de komponenter i deras erbjudande som kan vara intressanta. Men det finns ingen konsult vi kan gå till och säga ’hej, vi vill köpa lite digital transformation’. Så vi måste skapa egna ekosystem runt våra projekt. Då hamnar vi med mindre, specialiserade konsulter.”

Kommentarer

  1. En intressant ”konverteringslösning” för att hyra ett mötesrum. Du pratar också om ekosystem kring projekt. Kan du förklara vilka komponenter som ingår där?

Leave a Comment