Viking Outdoor lägger om strategin, går live på headless Centra commerce

In Centra, E-handel, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Välkända barnskofavoriten Viking Outdoor Footwear väljer att komplettera egna wholesaleverksamheten med en ny e-handelssatsning D2C (direkt mot konsument) i samarbete med Centra och Rivercode. De ställer därmed om stora delav av egna strategin för handel.

” – Då vi redan framgångsrikt säljer våra produkter via återförsäljare ser vi nu enorma möjligheter att öka försäljningen via våra egna kanaler. Vi har tidigare laborerat med vår egna e-handel, men märkte snabbt att vår tidigare lösning inte gick att skala internationellt som vi önskade. Vår nya lösning på Centra, med design av Rivercode är skalbar, har en snabb reaktionstid och sätter alltid kunden i första rummet – det är viktigt för oss.”

Säger Hanne Sofie Hammer, E-commerce Manager på Viking Outdoor Footwear. Viking Outdoor Footwear har under sin 101-åriga historia framgångsrikt sålt sina produkter genom stora återförsäljningsaktörer och har fortfarande idag majoriteten av sina affärer via wholesale.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  New Wave Group och Sagaforms nya designmärke väljer Centra headless

Det norska bolaget n-handel optimeras för försäljning på kärnmarknaderna Norge, Sverige, Finland, Danmark och Tyskland. Lösningen är byggd på Centra av Rivercode som drivs av bl a Petri Vanhatapio och Oliver Dahlberg.