Volvocars.com 200 redaktörer bevisar varför algoritmer borde sköta all personalisering

In Adobe AEM, CXM, Java, Nyheter, Online Marketing, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Update: IT-konsulten Mogul har publicerat information om att de finns med i det team som, nästan varenda vecka, nu rullar ut de nya Volvo cars sajterna.

Stegvis lanseras hela 70 språkversioner för lika många marknader. I hundra olika länder. Totalt ska det handla om 490 olika språk- och lokalvarianter som sköts på en större Sitecore Experience plattform. Och till det kommer alla skärmanpassningar och olika typer av personalisering. Som alla ambitioner inom t ex responsive content.

Totalt arbetar omkring 200 redaktörer med sajten runt om i världen. En rätt omfattande del av biltillverkarens verksamhet. Framförallt en stor del av alla som jobbar med innehåll och ”digitalt”.

Och även anledningen till varför det framöver kommer krävas algoritmer för att sköta (och automatiskt optimera) fram alla olika varianter av innehåll framöver blir allt mer uppenbar.

Uppdraget har pågått sedan 2014, skriver Mogul vidare.

Sedan tidigare har Sapientnitro visat sig vara en on/offshore leverantör för Cars, men även Volvo-områdena Trucks och Defense. De levererar däremot på den konkurrerande Adobe Experience Manager plattformen.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Äleven köper ytterligare två byråer inriktade på e-handel och digital marknadsföring

Leave a Comment