Wärtsilä sjösätter intranät med innovativ omnikanals-koppling till storskärm, intressant Digital Transformation approach

In Intranät, Microsoft Dynamics 365, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Sveriges ledande Marketing Automation Event äger rum 13/11 i Stockholm.
Anmäl dig till MA Day med 1000:- SEK rabatt. Kod: ”VIP-MKSE”.
Wärtsilä med imponerande 18 000 anställda och tillhörande ungefär 1 500 externa underleverantörer har nyligen sjösatt sitt nya Office 365 SharePoint intranät. Det berättar Laura Salonen under årets Smarta Intranät konferens. Projektet hade levererats av Sverige- och Finlandbaserade HiQ som även såg till att integrera SharePoint med en mängd andra Microsoft-system i Wärtsiläs omfattande IT-miljö. Främst sociala delen Yammer, men Wärtsilä har även börjat använda Microsoft Teams för samarbete och sett till att inkludera Teams med länkar i intranätet.

Dessutom fanns en intressant ”omnikanalkoppling” från intranätet till Wärtsiläs kontorskorridorer i hela 70 länder. Det var storskärmarna vid resturangdelen och receptionerna som numera även fanns på intranätet i form av en liten iFrame. Där det gick att i lugn och ro ta del av och bläddra fram samma budskap som på storskärmarna.

” – Jag är extra nöjd över att ett så här stort globalt projekt levereras på utsatt tid. HiQs erfarenhet kring samarbete och teknik hjälpte oss lyckas få klart allting i tid.”

Tyckte Amos Ahola, Senior Manager, Communication and Branding på Wärtsilä.

”– Jag är glad att vi har levererat ännu en lösning som förenklar människors vardag. För Wärtsilä är det väldigt viktigt att ha ett välfungerande intranät som är lätt att underhålla, skalbart och stödjer den enskilda användarens behov.”

Sade Jukka Rautio, vd på HiQ Finland vid lanseringen. Tidigare hade företaget en SharePoint 2010.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Yamaha Motors kopplar upp moppe med app, ge ska ny upplevelse

Wärtsilä visar även upp ett intressant sätt att förmedla arbetet inom Digital Transformation till medarbetarna. Det består på intranätet listat av att:

  • Läsa ett ”Digital Tribune Newspaper”
  • Ta del av ”Digital Transformation”nyheter på intranätet
  • Gå med i ”Digital Transformation”Yammer gruppen
  • Läsa ”Digital Transformation”ordboken
  • Se video där ledningen pratar ”Digital Transformation”
  • Kontakta ”Digital Champions”
  • Läsa FAQ svar om ”Digital Transformation” från CDO Marco Ryan

Beställarstöd inom e-handel och PIM

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och TeliaSonera. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.