Wunderman Commerce, e-handelsgrupperingen från WPP, passerar 1300 anställda

In Adobe Magento 2, CXM, E-handel, Nyheter, Salesforce Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Om IT- och managementkonsulterna blir kreativa studios och byråer, så ska så klart reklambyråerna bli e-handelskonsulter. Och snabbt går det även här. Senaste draget från WPP Wunderman är en egen e-handelsenhet. Nya Wunderman Commerce kommer lagom till att e-handelsstrategin blir Amazon kanalbaserad och en mer integrerad del av andra kundupplevelseinitiativ. Grupperingen börjades formas under slutet av 2017.

Wunderman, i Europa en stark aktör på Adobe Experience Cloud sviten, ska uttalat anpassa sin 1300 man stora gruppering baserat på Amazon-inriktad e-handel. Kunskap kring hur svårt det kan vara att sticka ut och konvertera på Amazons marknadsplats ligger bakom beslutet. E-handelskonsultationen går så klart hand i hand med mediarådgivningen på plattformen tillsammans med i Google och på Facebook.

In i grupperingen går tidigare uppköpta företag som Salmon och delar av Gorilla Group, 2Sales, Marketplace Ignition och delägda Emark.

Wunderman har 9000 anställda över hela världen totalt.

Beställarstöd inom e-handel och PIM

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och TeliaSonera. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.