Wunderman Commerce, e-handelsgrupperingen från WPP, passerar 1300 anställda

In Adobe Commerce / Magento, CXM, E-handel, Nyheter, Salesforce Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Om IT- och managementkonsulterna blir kreativa studios och byråer, så ska så klart reklambyråerna bli e-handelskonsulter. Och snabbt går det även här. Senaste draget från WPP Wunderman är en egen e-handelsenhet. Nya Wunderman Commerce kommer lagom till att e-handelsstrategin blir Amazon kanalbaserad och en mer integrerad del av andra kundupplevelseinitiativ. Grupperingen börjades formas under slutet av 2017.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Shopify och Amazon gräver ned stridsyxan, Buy With Prime stöd aktiveras

Wunderman, i Europa en stark aktör på Adobe Experience Cloud sviten, ska uttalat anpassa sin 1300 man stora gruppering baserat på Amazon-inriktad e-handel. Kunskap kring hur svårt det kan vara att sticka ut och konvertera på Amazons marknadsplats ligger bakom beslutet. E-handelskonsultationen går så klart hand i hand med mediarådgivningen på plattformen tillsammans med i Google och på Facebook.

In i grupperingen går tidigare uppköpta företag som Salmon och delar av Gorilla Group, 2Sales, Marketplace Ignition och delägda Emark.

Wunderman har 9000 anställda över hela världen totalt.