Apoteket.se live på en Sharepoint MOSS 2007

In Check out/Kassasystem, Facebook Open Graph, Microsoft .NET, Nyheter, SharePoint MOSS 2007 by MKSE.com Redaktion Martin Edenström6 Comments

Avregleringsaktuella Apotekets Apoteket.se har släppts på en väldigt vitdesignad Microsoft SharePoint MOSS 2007. Apoteket, med 10 600 anställda, säljer även läkemedlel på den kombinerade e-handelsplatsen.

Den fulla lösningen är en Microsoft Office SharePoint Server 2007, integrationsmotorn BizTalk Server med e-handelsplattform Commerce Server. Svenska Microsoft själva gillar så klart den högintegrerade referensen. Troligtivs kommer denna referens hamna väldigt högt upp, om inte högst när Microsofts sverigeansvariga Per Hedberg, Mattias Svanberg Johansson, Anna Erman och Johan Lindfors med Microsoft SharePoint hakar på konsultbolagen ut och säljer MOSS 2007.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Voyado passerar 300 anställda, Åkerberg och Barnekows planer framöver

Hoppas Apoteket är redo att migrera över till SharePoint MOSS 2010 när produkten inom kort släppts. Nyligen Microsoftfrälsta Apoteket låg innan 2007 i en större javamiljö. IT-chef på Apotektet är Anders H Persson.

Implementationspartner för det mångåriga Microsoftprojektet är Connecta och Doberman har fått nytt förtroende att hantera även denna Apotektet-webbdesign. Webbformgivarna har en hektisk vår med flera stora releaser.
apoteket

Kommentarer

 1. Det vore spännande att höra från de som jobbar med innehållet om hur MOSS fungerar i det dagliga arbetet. Tyvärr är det bara IT-chefernas kommentarer som kommer fram när det pratas referenser.

 2. Det vore spännande att höra från de som jobbar med innehållet om hur MOSS fungerar i det dagliga arbetet. Tyvärr är det bara IT-chefernas kommentarer som kommer fram när det pratas referenser.

 3. @Christian: Finns nog ganska lite dokumenterad sådan best practice. Det är det jag skriver om ovan, att denna referens nog kommer vevas då det inte finns speciellt många sedan tidigare.

  Fortum.com lär väl bli nästa stora MOSS 2007 (eller Sharepoint 2010) referens.

 4. Författare

  @Christian: Finns nog ganska lite dokumenterad sådan best practice. Det är det jag skriver om ovan, att denna referens nog kommer vevas då det inte finns speciellt många sedan tidigare.

  Fortum.com lär väl bli nästa stora MOSS 2007 (eller Sharepoint 2010) referens.

 5. ..och nu ligger den nere, sedan igår(?)

 6. ..och nu ligger den nere, sedan igår(?)

Leave a Comment