Arbetsförmedlingens offshorebemannade Pega-projekt passerar 0,6 mdr, långt kvar innan färdigställande

In CRM Customer Relationship Management, Nyheter, Offentlig sektor, Offshore development, Pega by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Pegas mycket ansträngda relation med det offentliga Sverige ser inte ut att bli bättre då det uppdagas att det stora ärendehanteringsprojektetet BÄR för Arbetsförmedlingen under långa fyra år redan kostat 0,6 mdr i offshore-konsulting. Ett SAFe organiserat arbete som nu skarpt ifrågasätts i en omfattande och kritisk internrevision.

Den svenska bristen på Pega Systems kompetens ligger bakom de enorma förseningarna och ställtiden som dragit iväg. BÄR bygger på ”low-code”-plattformen Pega som ändå kräver sin kompetens. I java, visar det sig. Utvecklare har tagits in, främst inhyrda indiska konsulter från [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]Capgemini. Men samtidigt är myndighetens tekniska dokumentation är på svenska och i rapporten står att:

”Vissa medarbetare inte känner sig bekväma med att prata engelska”.


Den nya besluts- och ärendehanteringsplattformen på Pega byggde initialt på Pegas ”dra-och-släpp GUI- och flödes-designer” i low-code som såldes in som ”lätt” att koppla till funktionalitet, API-integrationer etc. Så verkar det inte blivit. För att lösa kompetensbristen med svenskspråkiga resurser har en internutbildning med trainees sjösatts (se bild på generation ett ovan). Enligt den ska det bara ta 12 veckor att lära sig Pega och få börja bidra till projektet.

Vi har mer på samma ämne:  Arbetsförmedlingen berättar mer om egna Pega CRM och Case Management-projekten

Internrevisorerna påpekar att det finns stor risk att myndigheten kommer ha ett fortsatt större, tidskrävande (förseningar) och mycket dyrt konsultberoende för att utveckla och förvalta BÄR. Johan Gabrielsson, Head of the Department of Data Science and Digital Platforms på Arbetsförmedlingen och talesperson för projektet (samt för införandet av open source baserade CRM-plattformen OpenERP Odoo) har sedan dess lämnat för OKQ8.

Pega däremot verkar nöjda med utvecklingen. AF-caset används just nu i egna marknadsföringen kring Pegas svitlösningar för att övertyga tyska myndigheter att välja samma typ av installationer. Där kallas bl a projektet en succé som ska ha reducerat interna medarbetarprocesser från 2 veckor till 2 minuter, samt ska ha lett till en MVP Go-live som ska ha kunnat ske på bara 120 dagar.

Vi har mer på samma ämne:  Volvo M kunder säljer sina bilar, inleder trestegsraket med HSB-samarbete och intensifierad marknadsföring

Arbetsförmedlingen var i blåsväder för ett misslyckat 170 Mkr projekt kring att slippa pappershantering kallat ELDA 2014, då stämdes dåvarande leverantören CGI till slut. Men CGI vann i domstol och AF fick betala tillbaka 40 Mkr. Utöver de bortkastade 0,17 mdr SEK av skattebetalarnas pengar.

En annan stor referens till Pega i offentliga Sverige som ofta nämns av bolaget är Sveriges A-kassor.

[/ppp_patron_only]