Billerud köper in nytt intranät på Omnia, synkar med Teams planen

In Intranät, Nyheter, Office 365 SharePoint Online by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Billerud har köpt in ett nytt intranät på Omnias lösning som de visade upp under Smarta Intranät konferensen som just avslutades i Stockholm. Bolaget hade som främsta syften hålla ihop verksamheten, som geografiskt sprider sig med flera tusen anställda i USA samt även finns på fem ställen i Sverige och i Finland.

0 st
antällda har bolaget
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

Syfte med Billeruds nya globala intranät var ”En plattform och struktur som gör det möjligt för oss att kommunicera som ett Billerud”. Det iscensattes bl a med att gruppen tydligt ville linjera alla ambitioner som redan fanns inom kommunikation och delge information. Det fanns sedan tidigare tom. ett stilbildande ”periodic table” kring vilka tekniska stöd från Microsoft och Office 365, Teams (se bild) som används, när, hur och av vilka individer, grupper, roller och med vilka tillhörande ansvar.

Även Omnia är ju Microsoftbaserat som känt och passade därför väl in för Billerud. Intranätet lanserades i Europa 2021 och i Nordamerika i december 2023. BillerudKorsnäs / Billerud har tidigare jobbat med Grow Digitalist samt är på externwebben en Optimizely CMS användare. Billerud är ett världsledande företag inom pappers- och förpackningsmaterial med ett engagemang för hållbarhet.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Gratis föreläsning om fördelarna med Mattermost som alternativ till Teams och Skype