Buzzwords och undvek storkrasch, Salem kommun handlar upp ny Sitevision

In Nyheter, Offentlig sektor, Optimizely/Episerver, Sitevision by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Salem kommun har på konferensen Smarta Intranät berättat mer i detalj om hur det gick till när det gamla intranätet höll på att braka ihop och en Sitevision köptes in. Syftet med projektet utöver att undvika en krasch var att förbättra internkommunikationen och avlasta andra kanaler som exempelvis mail och chefer. Samt att få en mer sammanhållen och kvalitetssäkrad information till medarbetarna. Man ville även förenkla för medarbetare genom att information/dokument skulle gå att hitta enklare med hjälp av tydligare strukturer.

0 st
bor i Salem
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

Rebecka Grunditz, kommunikationschef Salems kommun, berättade även om hur det var viktigt att släppa allt i MVP-förfarande, samt se intranätet mer som ett samarbetsprojekt där alla involveras – men beslutsvägar är övertydliga. Samt att vara smart kring hur buzzwords inom intranät används.

Salem.se är även en gammal Episerver / Optimizely CMS användare. Den lösningen används fortfarande för salem.se.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Så använder Gucci Salesforce Marketing Cloud och AI för att förbli personliga