Centra ska anställa 9 personer i månaden 2022, duckar Tyskland

In Centra, Crystallize, E-handel, Headless / Decoupled CMS, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Efter Verdanes investering i november står det allt mer klart vad Centra lagt upp för tillväxtplan för helåret. Hela 100 nya medarbetare ska in under 2022 för att nå ett total på 180 egna anställda. Det är även en del av den internationella tillväxtstrategin för Centra i Europa. Först ut blir satsningar på e-handelsmarknaderna Finland, Norge, Danmark, Storbritannien, Nederländerna, Frankrike och därefter Italien. Som alla ligger, minst, 1-2 år efter Sverige i övergången till API-first och headless commerce.

” – Vår tillväxt har tills i november drivits helt på eget kapital och försäljning. Fokuset har tidigare legat nästan till 100% på att bygga produkt, och fokuset framåt kommer vara detsamma. Men med Verdane i ryggen har vi nu möjlighet att även stärka upp andra avdelningar som inte tidigare varit prioriterade – tex. Marknad och internationella säljpositioner. Vi har en otroligt spännande resa framför oss, och jag ser fram emot att fortsätta bygga Centra mot vårt långsiktiga mål om att bli det självklara valet för snabbväxande och etablerade varumärken som delar vår syn på att ta över världen. Vi ska bli världens bästa plattform för globala mode och livsstilsvarumärken, punkt.”

Säger Martin Jensen, VD på Centra.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Socksss bygger global D2C e-handel på ny headlessplattform

Noterbart att headless commerce ”hemmarknad” Tyskland (Commercetools etc.) undviks. Nog vettigt. Norge och headlessalternativ som Crystallize ger man sig däremot på.

Främst Customer Success-teamen ska biffas upp. Centra ska under 2021 även ökat sina licensintäkter med över 50%.