Coca-Cola Sverige satsar på B2B-ehandel i ny, självbetjänande Salesforce Commerce Cloud

In E-handel, Nyheter, Salesforce, Salesforce Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Coca-Cola har liksom många andra ledande globala brands använt pandemin för att vässa egna B2B och D2C-strategierna. Coca-Cola European Partners (CCEP) för den svenska och de europeiska marknaderna valde att göra så tillsammans med sin CRM-leverantör Salesforce på en expanderad, ny Salesforce Commerce Cloud B2B lösning.

Det handlar om en Self-Service Experience som tagits fram för att på ett mer sömlöst sätt låta Coca-Colas alla partners själva sköta beställning, ordergång, hantering och kommunikation kring alla behov. CCEP tillverkar, säljer och distribuerar alkoholfria drycker till 300 miljoner människor i 13 länder: Andorra, Belgien, Frankrike, Tyskland, Storbritannien, Island, Luxemburg, Monaco, Nederländerna, Norge, Portugal, Spanien och Sverige

Hit men inte längre. Du måste vara medlem för att ta del av hela artikeln. Det är gratis initialt och börjar därefter på den överkomliga summan av 19:- SEK i månaden. Pengen går till drift och licens för att driva MKSE.com. Du kan betala en-klicks via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för din förståelse och ditt stöd!

 

This content is available exclusively to members of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at €0 or more.