Coca-Cola Sverige satsar på B2B-ehandel i ny, självbetjänande Salesforce Commerce Cloud

In E-handel, Nyheter, Salesforce, Salesforce Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Coca-Cola har liksom många andra ledande globala brands använt pandemin för att vässa egna B2B och D2C-strategierna. Coca-Cola European Partners (CCEP) för den svenska och de europeiska marknaderna valde att göra så tillsammans med sin CRM-leverantör Salesforce på en expanderad, ny Salesforce Commerce Cloud B2B lösning.

Det handlar om en Self-Service Experience som tagits fram för att på ett mer sömlöst sätt låta Coca-Colas alla partners själva sköta beställning, ordergång, hantering och kommunikation kring alla behov. CCEP tillverkar, säljer och distribuerar alkoholfria drycker till 300 miljoner människor i 13 länder: Andorra, Belgien, Frankrike, Tyskland, Storbritannien, Island, Luxemburg, Monaco, Nederländerna, Norge, Portugal, Spanien och Sverige[ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]. Samma lösning används för alla åtta länder och den ska byggts upp med enkel CMS-stöd i fokus för alla typer av användare. Det finns flerspråksstöd samt olika typer av hierarkiska användarmodeller som ska passa alla återförsäljare.

Vi har mer på samma ämne:  Sportvarumärket lämnar fysiska återförsäljare med ny Centra D2C, speglar B2B

I projektet ska CCEP krävt att ett enda ERP-system, snarare än de tre olika SAP-miljöerna som användes tidigare, nyttjades. Partnern OSF Digital skapade en B2B-handelswebbplats med hjälp av Salesforce B2B Commerce Cloud, Sales Cloud och Service Cloud genom att slå samman tre fristående webbplatser med tidigare olika tekniska lösningar.

CCEP ska valt ”robusta funktioner” i den helt nya kundportalen (OOTB) för låta sina kunder göra beställningar när som helst, var som helst, på vilken enhet som helst. Den nya webbplatsen låter kunder skapa listor över favoritprodukter, visa en historik och status för tidigare beställningar, begära information och ladda ner fakturor, få påminnelser och meddelanden om produktens tillgänglighet, samt registrera köpare med olika behörigheter – genom att använda en medarbetarledning funktion.

Vi har mer på samma ämne:  Amzello ska hittat lönsamheten inom svensk Amazon FBA konsultation

CCEP använder fortfarande en egen SAP ERP-miljö för sina affärsprocesser i alla regioner.
[/ppp_patron_only]