Consid och Ciber bakom ny SEO och visuella förändringar för Bergans på Sitecore

In Nyheter, Online Marketing, Sitecore Commerce, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Sveriges ledande Marketing Automation Event äger rum 13/11 i Stockholm.
Anmäl dig till MA Day med kod ”VIP-MKSE” 1000:- SEK rabatt.
Consid inledde i våras ett samarbete med Bergans, en av de ledande aktörerna i Norden inom friluftsutrustning med över 100 år i branschen. Det långsiktiga målet var att utveckla företagets digitala närvaro och affärsbidrag.

I ett första projekt gjordes visuella förändringar för att optimera användarupplevelsen i mobilen. Försäljningen ska ökat med 421% och konverteringen med 300% under augusti månad jämfört med samma period föregående år. Bergans är numera en Sitecore kombinerad CMS och Commerce användare.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Sitecore klev in hos Honda efter Adobe AEM end-of-license, nytt prestigekonto

Den andra delen i samarbetet var en insats för förstärkning av SEO-optimering, i syfte att öka trafiken från en av Bergans största trafikkällor. Christopher Häggström, Interim Digital Director på Bergans, berättar mer:

”– Sitecore är en avancerad Marketing Cloud-lösning som behöver viss nivå såväl internt som bland externa partners för att generera bra affärsvärde. Consid har överträffat förväntningarna, inte minst också i snabbhet från idé och önskemål till att vara igång med leveransprojekt. Internt på Bergans har resultatet av första projektet tagits emot mycket väl, motivationen har höjts till och med mer än vår markanta affärsförbättring tack vare investeringen vi tog med Consid, i samarbete med CIBER Norge AS.”

Beställarstöd inom e-handel och PIM

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och TeliaSonera. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.