Consid vinner Riksbanken och Göteborgs Universitet

In Drupal, Nyheter, Offentlig sektor, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Consid är ny leverantör till både Riksbanken och Göteborgs Universitet. Riksbankenavtalet löper över fyra år med chans till förlängning och avser bland annat förvaltning, utveckling och support av myndighetens externwebb och intranät. Consid har fått i uppdrag att förvalta och utveckla myndighetens externa webbplats och intranät, samt driften av den externa webbplatsen. Avgörande i upphandlingen var att leverantören kan leva upp till kraven på mycket god kompetens kring digitala strategier när det gäller webbfrågor.

Vilka svenska bolag har redan spenderat för mycket på fel headless-stöd och eventuellt missmatchade digitalstöd? Ett MKSE Patreon Premium-konto öppnar upp för MKSE.com Lens och direktkontakt med innovation tech samtal. Prova gratis – en begränsad period.

”– Vi är väldigt glada över att Riksbanken har valt Consid som ensam leverantör för det här uppdraget. Riksbanken ställer höga krav på både kompetens och innovation vilket vi kommer se till att leva upp till.”

Säger Peter Hellgren, vd på Consid. Riksbanken köpte för sju år sedan upp ytterligare en Optimizely/Episerver, den plattform de föredrog vid det tillfället.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Voyado in i Tyskland med stor "win", flera svenska bolag intresserade av marknaden

Göteborgs Universitet har tillsammans mer ett större antal högskolor (Stiftelsen Chalmers tekniska högskola, Stiftelsen Chalmers Innovation, Högskolan i Borås, Högskolan i Skövde, Högskolan Väst, Högskolan Halmstad, Jönköping University, Högskoleservice i Jönköping, Internationella Handelshögskolan i Jönköping, Tekniska Högskolan i Jönköping, Högskolan för lärande och kommunikation i Jönköping, Hälsohögskolan i Jönköping och Jönköping University Enterprise AB.) även upphandlat it-konsulttjänster i april. Det avtalet har ett beräknat värde på knappt 350 Mkr.

Den upphandlingen är indelad i de tre delarna Projektledning it-projekt, Systemutveckling och systemförvaltning samt Support. Consid kommer att leverera projektledning it-projekt, samt systemutveckling och systemförvaltning. 2020 handlade Göteborgs Universitet och GU.se upp en ny Drupal 8 CMS.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Fiberbolaget köper in ny närvaro, toppar Webperf