DN.se webb-TV med Picsearch går live

In Elastic path, Featured, Java, Javascriptramverk, Nyheter, Polopoly Atex, Sociala media / web2.0, Streaming by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Ni är flera som påpekat att MKSE borde skriva om den nya, och mycket uppmärksammade DN.se designen. Det gjorde vi ju, före alla andra vilket t ex DN själva och SvD uppmärksammade.
dn.se webb-tv

Nu skriver vi istället om den publika versionen av det senaste tillskottet, DN:s webb-TV. En lösning som tagits fram tillsammans med bildsökfokuserade (!) Picsearch. Det berättar Carl Sarnstrand, Communications Manager på Picsearch.

En flashbaserad historia som inleds med en överliggande JPG-baserad preview och spelknapp. Klick på knappen startar en ”helt ren” flashspelare. Har i underkant en inbyggd AJAX share-funktion (Facebook, Pusha.se m fl).

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Realtid.se bygger e-handel, designar om och byter ut teknik. Kastar ut Drupal

För sändningarna verkar DN skaffat en egen studio (se bild ovan) samt en väldigt trist blå vinjett (se startsidebild).

CMS? DN.se ligger fortfarande på en Atex Polopoly, dock numera uppdaterad så att inte ordet ”polopolymarknadsförs i varje URL. Istället har DN.se fått stöd för ”roliga URL:er” som denna http://dn.se/ekonomi/mkse_och martin edenstrom_rular_fett-1.804009.

Leave a Comment