Drupal chattar åt Obama, sparar pengar i Australien men har fortsatta säkerhetsproblem

In Cloud / Förvaltning, Drupal, Nyheter, Offentlig sektor by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Det händer som vanligt mycket kring Drupal. Främst på internationell nivå och kring offentlig sektor. Gamla referensen Vita huset fortsätter vara ett bra dragplåster för plattformen. Nu senast då det stora tekniska teamet bakom Obamas Drupal-installationer valt att lägga ut källkoden för samma Facebook Messenger chattbot som Obama använt på det sociala nätverket som open source.

Roboten har sedan i augusti fått svara på frågor kring Obamacare, valet och politik baserat på nuvarande presidentens riktiga åsikter. Källkoden finns på Github.

Och i Drupal-vänliga Australien har deras regering släppt en egen molnbaserat, Drupal-based offentlig sektor CMS. Det går under namnet govCMS och sköts av Acquia. Acquia har även tagit fram lösningen baserat på ett uppdrag från Finansdepartementet. Förhoppningen är att satsningen ska minska kostnaderna för drift och utveckling av regeringssajter framöver.

Enorma sajten NBA.com har lagom till säsongsstarten släppts i en ny version, fortfarande återfinns lösningen på en större Drupal-plattform.

Men samtidigt har tre mycket farliga nya sårbarheter i Drupal 8s kärna upptäckts och patchades så sent som i slutet av förra månaden. Säkerhet verkar förbli ett fortsatt problem för plattformen.

Leave a Comment