E-handlaren aktiverar svensk AI för att simulera försäljningshistorik

In AI, ChatGPT, Machine Learning, CXM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

AI för e-handel? I Care of Carls fall handlar det om en investering i svenska Binary Brains AI som kan skapa försäljningsprognoser som förutser efterfrågan (next best action) på nya plagg utan data om tidigare försäljningshistorik. Det ska gå att göra på varje e-handelslistad produktartikel ner på olika storleksnivåer, vilket kan vara en avgörande faktor för e-handlarens konvertering och utökade potentiella affär.

Vilka svenska bolag har redan spenderat för mycket på fel headless-stöd och eventuellt missmatchade digitalstöd? Ett MKSE Patreon Premium-konto öppnar upp för MKSE.com Lens och direktkontakt med innovation tech samtal. Prova gratis – en begränsad period.

“ – Binary Brains har tillsammans med oss tagit fram en spännande lösning för lageroptimering av inköp i form av prognoser för framtida utfall, likväl som att utvärdera gångna säsonger. Ett verktyg med potential att stärka affären, där vi med ökad säkerhet kan erbjuda än fler ”Classics of tomorrow” – det vill säga varor som är lika aktuella idag som imorgon – med minskad lager- och marginalrisk”,

Säger Mathias Ekström VD på Care of Carl. I det långa loppet vill Care of Carl skapa en ”nästa generations varulager” som motsvarar efterfrågan mer korrekt. Modeföretaget började jobba med Grebban under pandemin.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Djerf Avenue släpper nytt, valde Centra, Yotpo, Rule och Storyblok