Instashop, Jetshop, Lagerhaus, Shopify, Shopy, Star Republic CXM, E-handel, Jetshop, Nyheter, Online Marketing, Sociala media / web2.0

Efter fyra försök hittade Lagerhaus rätt med e-handel och försäljning i sociala kanaler

In CXM, E-handel, Jetshop, Nyheter, Online Marketing, Sociala media / web2.0 by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

“Trial and error” som metod för att kontinuerligt lära sig och kunna skapa samt förbättra en effektiv e-handel verkar fungera för Lagerhaus. Metoden, en favorit inom agila sammanhang, startups och service design, har lett fram till hur den idag ledande digital försäljningskanalen identifierades, skapades och nu ständigt förbättras för butikskedjan.

Efter en mängd försök som pågått ända sedan 2010 har Lagerhaus med 44 egna fysiska butiker hittat rätt, menar Maria Lofjärd ansvarig för sociala medier inom företaget. Försöken som MKSE skrivit om tidigare har inkluderat:

Vi har mer på samma ämne:  Så ska Elastic Path bli Nordamerikas ledare på Microservices och API-driven Commerce

Den senare är just den satsning som allt ledde fram till och som Maria kallas:

“Den klart mest säljdrivande egna sociala kanalen.”

Det är en Jetshop template på sidan lagerhaus.com/instashop som designats för att, via klick på profillänken på Instagram, skapa känslan av shoppningsbara läckra bilder direkt i Instagram-appen. Frånsett svårigheten att hitta in i Instashopen är det välgjort och ska konvertera riktigt bra. Nosto används även för att skapa relationer och “upp-sälja”.

Att Lagerhaus började tidigt med en social strategi som ska lett till 200 000 egna följare på kanalen hjälper även till.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.