Electrolux Egate driver engagemang genom nytänkande KPI:er och prestandaarbete

In Intranät, Microsoft Dynamics 365, Nyheter, Office 365 SharePoint Online by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Under Smarta Intranätkonferensen 2019 berättade Electrolux intranätchef Ralf Larsson mer om hur vitvarubjässen förändrat sitt digitala arbetsverktyg och intranät Electrolux Egate på sistone.

Helåret 2018 ska handlat mycket om att göra det smidigare att nå och använda intranätet för Electrolux alla anställda. Bland annat skrotades hela Inloggningen mot ett smidigare arbetssätt med single-sign-on Q2 2018 och ett ”get-well program” inleddes kvartalet därefter.

Liksom hos många externwebbar, ofta med ett headless-fokus, ska Electrolux även under fjoråret startat många initativ inom performance för att få upp egna prestandan och tilltala medarbetare på mobil och andra enheter som inte vill vänta längre än några sekunder på svar eller att nå rätt ingångar. Det fanns gott om flaskhalsar i de första installationerna av produkten Office 365. Ralf berättar att en del API-calls mellan systemet och inkopplade legacy system tidigare kunde ta upp till 8 sekunder för att få ett svar på. Något som riskerade att medarbetarna tröttnade och övergav intranätet som ett internt stödverktyg.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Soultech adderar tio kunder till sin Whatsapp Conversional Commerce

En stor del av arbetet med den digitala arbetsplatsen och Egate det senaste året hade berört att finna nya sätt att öka, bibehålla och innovera sett till medarbetarnas engagemang på egna intranätet. Mycket av det arbetet genomfördes genom att sätta nytänkande KPI:er inom företaget. KPI:er har alltid funnits men för att få det att passa Egate sattes nya mättal kring områden som engagemang per individ. Något som gick att följa i Office 365 om rätt regler sattes upp. Den typen av KPI:er ska ha mottagits väl av Electrolux anställda.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Svenska Stravito vinner McDonald's, Pernod Ricard, Carlsberg, Electrolux och Heineken. Utmanar SharePoint

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss