Emma Wiklund och Emma S väljer Aino och Centra headless

In Centra, E-handel, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Centras senaste kund Emma S har just lanserat sina nya e-handel i varumärkesbyggande syfte där målet är att expandera på flera internationella marknader framöver. Emma S har fram tills nu lagt mest krut på försäljning via flera välkända återförsäljare som Åhléns, Kicks, Lyko och utvalda apotek, men satsar nu på sin nya DTC/D2C-upplevelse för att ta sig in på marknader utanför Skandinavien. Där bolaget ska sett en högre efterfrågan nyligen. Främst fokus ligger på Tyskland.

Vilka svenska bolagsledningar har redan spenderat för mycket pengar på metaverse och mindre taktiska digitalbeslut? Leta i MKSE.com innovation tech nyhetskategori. Öppen gratis under en begränsad period.

” – Satsningen på den egna e-handeln är upplevelsefokuserad, snarare än försäljningsfokuserad. Självklart vill vi även få upp försäljningssiffrorna, men det huvudsakliga målet är att leverera en tydligare bild av oss som varumärke och ge en guidande och transparent upplevelse till våra kunder. Därför har vi lagt stort fokus på att skapa inspirerande innehåll som både informerar om våra produkter och samtidigt guidar i allt från hudvårdsrutiner till våra ingredienser. Vår nya sajt blir en ledstjärna för hur vi ska kommunicera vårt varumärke utåt – där vi även har möjligheten att introducera Emma S. till fler internationella marknader som vi i dagsläget inte har lika starka återförsäljare på. En marknad som vi tycker är extra spännande är Tyskland där vi redan nu sett en ökad efterfrågan.”

Säger Emma Wiklund, VD och grundare.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nya referenser från ledaren på WooCommerce, trots riskkapitalisternas ogillande

Den nya sajten har under året byggts om från grunden med både ny teknik, design och innehåll i nära samarbete med varumärkesnischade plattformen Centra och e-handelsbyrån Aino. Emma S. Skincare grundades för över 10 år sedan av Emma Wiklund och Nora Larssen.