En konjunkturrapport och statusuppdatering i maj från Knowit

In CXM, E-handel, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Hur mår de svenska digitalbyråerna och IT-konsulterna? Efter några hemska sista månader i fjol samt ett utmanande januari, som däremot enligt hörsägen ska blivit bättre för varje månad som passerar är det ändå en fråga många ställer sig. Det varierar även mycket från aktör till aktör.

0 st
färre anställda har digitalbyrån
AD:  

Få ovärderliga råd och kunskap inom området. Öppna upp ett MKSE.com expert online videosamtal på några minuter. Skaffa ett MKSE 🔭 Premium konto idag. En del av MKSE Patreon medlemskapet. Experutvärdering, personligt stöd plattformsval, intel/databastillgång och rådgivning längs med vägen.

Ett mer transparent sätt att ta reda på det är att titta på noterade Knowit, som besitter enligt egen utsago en av landets största digitalenheter i egna Knowit Experience (gamla Creuna m fl uppköp och egna enheter).

Knowit Experience är i maj 2024 när Per Wallentin sammanfattar årets första kvartal lite av koncernens sorgebarn. ”Digitalbyrån Experience fortsatt utmanas av en svag efterfrågan framförallt i Sverige” skriver bolaget i delårsrapporten från fredagen.  Managementkonsultverksamheten Insight utvecklas relativt sett väl, även om marginalen ännu så länge inte är tillbaka på en tillfredsställande nivå, uppges det. Experience står idag för 19% av bolagets omsättning. Antalet anställda i den enheten har minskat med närmare 100 personer från januari 2023. Ned från 987 till 889. Omsättningen i samma enhet är också ned med -77 Mkr.

”Efter att ha implementerat flertalet åtgärder för att förbättra beläggningsgraden i slutet av förra året ser vi nu en viss stabilisering, men har fortsatt en bit kvar till en acceptabel nivå.”

Skriver bolaget. Nu sker ledningsförändringar där Åsa Holmberg lämnar och Kenneth Gvein går in som ny affärsområdeschef Experience. Bolaget har även ”lanserat en juristassistent baserad på ChatGPT 4.0” berättar man.

Beställarstöd inom martech, e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss

    MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Systembolaget uppdaterar ViNet och Employee Experience för 6000 anställda, bygger dashboard