Enbart digital försäljning i kommande H&M /Nyden mot millennials

In Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

När H&M ska resa sig från tre, fyra ekonomiska och PR-mässiga katastrofer gör de det med en Na-kd.com utmanare. Nya konceptet /Nyden kommer inte synas i några fysiska butiker utan bygger på en helt ny strategi.

Blivande VD Oscar Olssons spaningar under fyra år om hur konsumtionsmönstret väntas se ut i framtiden ska ligga bakom konceptet. Oscar har en bakgrund på H&M Analys, Innovation lab samt avdelningen Global Expansion de senaste fyra åren. Kläderna kommer i huvudsak bestå av ”prisvärd lyx” och ska säljas via e-handel och pop up-events.

Givetvis startar allt med en Instagram-post. Men just den säljkanalen för mode har ett tag ansetts ansträngd (fake-konton etc.) och även lite passé. Det är troligtvis inte rena Instagram-strategier som ledde till att Jarno Vanhatapio fick in nya 360 miljoner till en Na-kd miljardvärdering häromveckan.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Lexus.se uppdaterad, del av 1500 sajter stor Adobe AEM-utrullning

Det går att se alla tester och försök som krävs för att träffa rätt gällande sociala kanaler att sälja igenom. Det krävs en organisationen som är snabbrörlig och lyhörd. Inte riktigt H&Ms styrka. Och här var inte Na-kd först, förebilden Daniel Wellington har för vana att testa för att lära sig. Som med 2015/2016 års Instagram Instashop / Olapic’s Tapshop & Content Scheduler de labbade med för att i början av 2017 sedan lägga ned. Till förmån för olika globala influencer samarbeten (som det med med Kendall Jenner). Något som de i sin tur nu inte längre verkar tro på. Sedan i höstas är det 300 nya, egna butiker det spenderas på.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Schwarzkopf personaliserar baserat på hårfärg och stil med hjälp av nya Adobe genAI

H&M har för vana att lägga sina nysatsningar på den sedvanliga SAP hybris uppsättningen med Adobe AEM stöd (från bl a Accenture). Så var det med 2017 års släpp av arket.com. Förutom egna varumärket CoS med Cosstores.com som ligger kvar på en äldre Wipcore eNova e-handel tillsammans med H&M-varumärket Monki.

Senare i vår väntas även ”Galne Gunnar” konceptet som går under projektnamnet P12 se dagens ljus. Det slutfilas det just nu på i H&Ms nya Solna Mall of Scandinavia-kontor.

Allt om DMP, Data Management Platform

Håll koll på det senaste. Här listas alla system kunder väljer köpa in.