SBAB blir techbolag, ny Salesforce Marketing Cloud tar täten

In Nyheter, Offentlig sektor, Salesforce, Sitevision by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

SBAB har inte några egna bankkontor, därför är det extra viktigt att banken upprätthåller en effektiv och bra kundkommunikation menar bankens VD Klas Danielsson. Detta gör man sedan årsskiftet i en nysatsning tillsammans med Salesforce och en ny Salesforce Marketing Cloud.

SBAB kommer använda Salesforce Marketing Cloud för all sin framtida leadshantering. Enligt SBAB själva är satsningen en del av den förändring där huvudkontoret allt mer liknar ett it-bolag. Drygt hälften av personalen jobbar med tech och delvis martech. SBAB säger själva att Salesforce projekten är en start i liten skala. Men området med martech och marketing var lämpligt att starta inom. Just nu kopplas alla tidigare CRM-initiativ ihop med Salesforce Marketing Cloud. Allt i regi av Klas Ljungkvist som är CIO och Lukas Kro som är relativt ny CMO på banken.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Min Stora Dag köper in Salesforce Marketing av Axenon NoA

SBAB är sedan ett tag tillbaka en Sitevision användare (av XLENT och Ziggy Creative Colony). Men det var dåvarande CDO/CIO:n Per Thelin som handlade upp den lösningen 2014. Det är osäkert om den får följa med in i förändringsarbetet. Swedbank och Nordea har nyligen valt Adobe AEM som plattformar. SEB storsatsar på Episerver.

Allt om DMP, Data Management Platform

Håll koll på det senaste. Här listas alla system kunder väljer köpa in.