Ericsson öppnar ny smart fabrik för 5G, on-boardar personal i VR

In CXM, Nyheter, Streaming by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Ericsson försöker sedan ett tag tillbaka associera sig med allt som har med 5G att göra världen över. Inte minst via bombastiska reklamfilmer med allt med uppdaterade tekniken kommer innebära. Men hårdvaran ska tillverkas också av en mängd anställda som behöver uppdatera egna kompetensen. För detta har Ericsson senaste tiden byggt en helt ny, ”smart fabrik” för att ta fram 5G-master och utrustning i Texas, USA. Och i Corona-tider fick även telekombolaget tänka annorlunda kring utbildning, on-boarding och uppstart av fabriken. Efter ett svenskt initiativ ska Ericsson valt att introducera de anställda till sina nya uppgifter med utbildning framtagna i VR.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Twoday Sverige köper upp UX-bolaget Annevo, ska bli mer fullservice

Det är lite av en ”Digital Twin”-strategi där andra Ericsson anställda tar del av kunskaper från kollegor i den redan uppstartade Ericsson Tallinn smarta febriken 8000 kilometer bort.

Erik Simonsson, chef vid Ericssons USA 5G Smart Factory, säger:

“ – Vi inte bara ”talk the talk” på Ericsson, vi ”walk the walk” och praktiserar vad vi predikar. Det är därför vi valde denna strategi.”

Jüri Josepson, en chef vid Tallinn-fabriken deltar i utbildningen live (som en avatar) ovanpå en 360 graders guidad tur över fabriken i Europa. Han svarade även på Texas-medarbetarnas frågor.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Vaimo satsar på Zendesk, köper upp The Service Corporation