Giftinformation.se live på EPiServer 7, glögg är ofarligt

In Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Consid har har släppt nya Giftinformation.se på uppdrag av Läkemedelsverket. Webbplatsen är responsiv och målgruppsanpassad. Uppdraget bygger på EPiServer 7 plattformen. Giftinformationcentralens huvuduppgift är att per telefon informera om risker, symtom och behandling vid olika typer av akut förgiftning och är tillgänglig dygnet runt alla dagar på året för allmänhet och sjukvårdsinstanser. Webbplatsen är ett stöd i informationsarbetet mot allmänheten och läkarkåren.

0st
samtal får centralen in varje år

Sajten är kul, med temasidor som den kring jul och med information om att ”ett par klunkar glögg oavsett sort/alkoholhalt inte är farligt”. Eller information som ”be hipstern ringa Giftis när du har ungsrengöring i ögat”.

Per-Åke Adolfsson, projektledare uttalar sig om projektet:

”Vi har hjälpt kunden med analys, krav, migrering, licens och serverfrågor samt vidare in i produktion med design, prototyp, programmering och utbildning. Vi kunde också hjälpa Giftinformationscentralen med populering av material då vi migrerade register med information från två gamla egenbyggda lösningar in i nya lösningen.”

Även Läkemedelsverket.se återfinns på EPiServer, en gammal en från 2005 av Valtech.
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Kommunen köper upp ny Microsoft 365-lösning av Consid

Leave a Comment