Hippo CMS nästa open source leverantör att baktala konkurrenterna

In CXM, Nyheter, Online Marketing, Övriga / Custom CMS by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Klimatet hårdnar om vilka som är bäst lämpade för en integrerad digital kundupplevelse. Och tiderna när börsnoterade amerikanska storbolag baktalade öppen källkodsalternativ med ”FUD” påståenden är förbi. Det är tydligt att det idag främst är open source aktörerna som ägnar sig åt att baktala proprietära CMS/CXM-system.

Holländska javabaserade Hippo CMS är den senaste open source Enterprise aktören vars VD Jeroen Verberg ger sig på alla proprietära marketing suites och anklagar dem för att vara:

”Restrictive out-of-the-box solutions that leaves a business with little support and even less flexibility.”

Samt:

”Creates vendor lock-in .. Cannot change the software to fit their unique needs and to optimize performance.”
0st
utvecklare rör sig i Hippos forum
I den 12 månader efter avtäckningen uppdaterade definitionen av CXM från Forrester 2012 höll de med om att best of breed var rätt väg att gå för gott applicerad (främst baserad på ett befintligt arv i form av stack/teknisk miljö) CXM. Men de uteslöt inte några proprietära aktörer av samma anledning. Inte heller de proprietära aktörer har på något sätt uteslutit open source då de målat upp integrationer med andra programvaror i en CXM-svit de senaste åren (se inte minst nischade aktörer som Innometrics med Profile Cloud men även Adobe och Oracles samarbeten). Den sysselsättningen är Hippo och Drupal idag väldigt ensamma om.

Hippo CMS har vunnit den mindre tävlingen CMS-Critic men utesluts konsekvent ut Gartner och Forresters CXM-relaterade genomgångar Quadrant respektive Wave. Den idag mest betydande uteslutningsmetoden vid CXM-upphandlingar.

Hippo har främst holländska kunder men även MailChimp i toppen av kundlistan. I Sverige har bl a Avanza sjösatt installationer.

Kommentarer

  1. ”Be wary of vendors that promise a big-bang solution; they are more interested in selling you all the components of their suites than they are in helping you leverage what you already own.”

    Forrester’s Harnessing the Convergence of Customer Experience Management Solutions

Leave a Comment