Interflora flyttar utvecklingsarbete, satsar på Episerver Digital Experience Cloud. Upphandlingen ifrågasatt

In Cloud / Förvaltning, Microsoft .NET, Nyheter, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Xlent är klara med den nya Interflora e-handeln på Episerver Digital Experience Cloud med Episerver Commerce. Den nya sajten har utvecklats av ett tio personer starkt team och har under hösten gått till att bli en av Xlents största kunder.

”– Vi har stora förväntningar på vår nya e-handelsplattform som ett verktyg för affärsutveckling. Vi vill göra onlinebutiken mer variationsrik och att den blir mer lik en levande blomsterbutik ”på stan” när det gäller exponering och erbjudanden.”

Säger Nina Lindvall, vd på Interflora.

”– En annan önskan är att vi inte själva ska behöva hålla i allt utvecklingsarbete. Den stora kompetensen som finns hos Episervers partners är för oss en viktig fördel med deras erbjudande.”

Tidigare har upphandlingskonsulten som fick hjälpa Interflora att välja e-handelsplattform och partner ifrågasatts. Konsulten ska enligt uppgift valt att efter utvärderingsuppdraget slutförts i sin slutrapport rekommendera ett Episerver-förslag av sin egen arbetsgivare som bästa lösning för kunden. Det menar representanter från andra svenska e-handelsprodukter.