IT- och lagkrav samt djupintervjuer formade nya Arbetsförmedlingen intranät

In Intranät, Nyheter, Offentlig sektor, Sitevision by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Under dagens Smarta Intranät-konferens som MKSE.com sponsrar och är mediapartner till stod Arbetsförmedlingens produktansvarige Karin Gustavsson på scen. Hon berättade transparent om det nya interna intranät och jätteprojekt som myndigheten just sjösatt. Det byggde på en lång lanseringsplan i flera omfattandesteg.

Det är samma Sitevision CMS intranätplattform, men med flera nya förändringar, förbättringar och andra justeringar. Inte minst baserat på lärdomar från det gamla intranätet. En produktion också på Sitevision från tiderna när hela externsajten hamnade på samma java-CMS. Men som nu fick omdömet att den inte riktigt fungerade gällande Arbetsförmedlingens nuvarande krav.

Dessutom hade hela Arbetsförmedlingens fått en helt ny, mer molnbaserad IT-miljö på senare tid och detta krävde sina produktanpassningar. Kommunikativt och administrativt behövde även Arbetsförmedlingen bättre styrning generellt, som ska ha förts in i processer och arbetssätt. De nya lagkrav som gällde kring tillgänglighet ska även behövt föras in på content och olika delar av intranätet.

Projektet startade i april 2020 och en ny, gällande iteration hade släppts lagom till Smarta Intranät-konferensen.
Det fanns flera djupintervjuer med olika användartyper som låg bakom sajtens utformning och prioriteringar. En av dessa var vikten av att kunna navigera och styra egna sökmotorn och sökfunktionaliteten. Det ledde även till att en ny typ av ”snabbsökning” har tagits fram.

Dessutom har nya intranätet använt sig av det nya design systemet som hela Arbetsförmedlingen och alla digitala projekt numera nyttjar.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Norrköping köper in ny varumärkesplattform av Consid